Седем човека са с обвинения след арестите в Бургас по разследването срещу

...
Седем човека са с обвинения след арестите в Бургас по разследването срещу
Коментари Харесай

След арестите в Бургас: Затворник е създал цялата организация на групата за рекети

Седем индивида са с обвинявания след арестите в Бургас по следствието против група за рекети и изнудвания. Това заяви говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева. При интервенцията са претърсени близо 40 адреса.

Мъж от старозагорския затвор, който излежава доживотна присъда поради ликвидиране, е осъществявал контакт с незаконната група за рекети в Бургас.

Той е създавал цялата организация, само че друго лице е ръководителят на проведената незаконна група. Той действително е 7-ият член на бандата, само че към този момент е в пандиза. Там излежава доживотна присъда. Говорителят на спецпрокуратурата посочи, че мъжът е наказан за ликвидиране на двама души с гърмеж. Затворникът комуникирал с бандата посредством мобилно приложение на незаконно импортиран зад решетките телефон и е давал инструкции.

,,Много от лишените от независимост в пандизите имат телефони. Не знаем по какъв начин въпросният наказан се е сдобил с устройството, само че не сме и проверявали “, съобщи началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Самата група е работила в две посоки – да заплашва хора и компании, принуждавайки ги да подписват контракт с тях, и да дават пари против висока рента. 

,,Членовете на групата са осъществявали побой над клиенти и конкурентни компании за да се откажат от бизнеса си. По отношение на второто направление – когато хората не са били в положение да си изплатят отговорностите поради високата рента, те били пребивани. Към момента се повдигат обвинявания на седем лица, като на шест от тях ще бъде импортирано искане за непрекъсната мярка “задържане под стража “, изясни още Милева.

Членове на бандата постоянно наемали магазини за през лятото, плащали първия наем, а по-късно го употребили без пари. Когато наемодателят си търсил вноската го пребивали. Налагали душевен и физически тормоз на търговци, с цел да зареждат самун от посочена от тях компания.
По случая имаме и много очевидци, които към този момент са били разпитани в наличието на арбитър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР